Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A SEAT Alhambra jóval többet nyújt, mint csupán elegendő helyet a család, a munka vagy éppen a szabadidős tevékenységek számára. Innovatív sokoldalúsága nemcsak vérbeli családi autóvá avatja - Autók magazin
részletek »

SEAT Alhambra - Az élet minden pillanatára tökéletes autó

Autós Magazin, ahol a központi téma az autó. Autók, gépkocsik, hírek érdekességek, újdonságok, tesztek az autózás világából, érdekes témák, új modellek, tuningok és autók minden mennyiségben.
Autók magazin
Itt vagy: Autók magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
SEAT Alhambra - Az élet minden pillanatára tökéletes autó
SEAT Alhambra - Az élet minden pillanatára tökéletes autó
Forrás: automobile.de
A SEAT Alhambra jóval többet nyújt, mint csupán elegendő helyet a család, a munka vagy éppen a szabadidős tevékenységek számára. Innovatív sokoldalúsága nemcsak vérbeli családi autóvá avatja, hanem az üzleti célokból nagy távolságokra autózó vásárlók igényeire is megfelelő válaszként jelenik meg a SEAT palettáján. Mint a SEAT minden modellje esetében, a sportos karakter és a vezetés élvezete itt is a kiemelkedő praktikummal jár kéz a kézben.
Ez azonban még messze nem minden. A SEAT Alhambra esetében az új valóban újat jelent. Kifinomult műszaki megoldások egész sora gondoskodik újabb és újabb kellemes meglepetésről, készüljön fel Ön is!

Semmi sem tökéletes, ám vannak dolgok, amelyek egészen közel járnak hozzá. Ennek szellemében fejlesztettük tovább SEAT Alhambra modellünket, győződjön meg róla személyesen!
Hirdetés

A SEAT Alhambra dinamikus karaktere formavilágában is maradéktalanul tükröződik. Alapvetően széles idomok, feszes arányok, letisztult vonalevezetés és feltűnően domborodó kerékjáratok teszik még erőteljesebbé fellépését, különösen sportos egyéniséget kölcsönözve számára.

A Nyíl-dizájn (Arrow-Design) szellemében megformált motorházfedél, valamint a hozzá tartozó, s a nyíl-motívumot folytató jellegzetes hűtőrács és a teljes, semmi mással össze nem téveszthető orrkialakítás egyértelműen jelzi, hogy az Alhambra is a SEAT-gének fémjelezte dizájnkoncepció jegyében született. A karakteres oldalnézet, a karosszéria felületébe tökéletesen illeszkedő tolóajtókkal együtt magas fokú műszaki igényességről és precizitásról tesz tanúbizonyságot. A hátulnézet karakterét a hátsó tetőperem diszkrét légterelője, a mélyre húzott csomagtér-ajtó, valamint a nagyfelületű, stílusos lámpatestek határozzák meg.

A belső tér sokoldalúsága egyértelműen érzékelhető. Az utastér kialakításának alapkoncepcióját a magas fokú variálhatóságot képviselő, intelligens üléselrendezés képezi, amellyel az Alhambra öt illetve hét személy számára egyaránt kényelmes utazást biztosít. Amennyiben még több rakodóhelyre volna szükség, sem a második, sem pedig a harmadik üléssort, de még az első utasülést sem kell kivenni, az Easy-Fold rendszer segítségével elegendő csupán a padlózatba süllyeszteni. Így Ön is tetszése szerint szállíthat különböző tárgyakat, még ha hosszabbak is a megszokottnál.

A második sor mindkét külső ülése integrált gyereküléssel szerelhető fel. A vezető- és az első utasülés elhelyezése egyaránt optimális kilátást biztosít, kifejezetten sportos stílus és tökéletes ergonómia mellett.

Akárcsak a TSI- és a TDI-motorok, az extrafelszerelésként rendelhető, kettős tengelykapcsolós DSG sebességváltó minden menethelyzetben a sportos karakter, illetve a magas fokú kényelem és gazdaságosság együttesét kínálja. A korszerű és innovatív technikai ínyencségek sora azonban jóval hosszabb a SEAT Alhambra extrafelszereléseinek listáján.

Az adaptív kanyarvilágítással (AFS) és magasságszabályzással kiegészített, opcionális BiXenon-fényszórók ugyanis éppúgy felfedezhetők rajta, mint a szintén extraként kapható távolsági fényszóró asszisztens, amely a szembejövő forgalmat idejében érzékelve, önműködően vált tompított fényre. Szintén újdonság a felár ellenében rendelhető optikai parkolássegítő rendszer (OPS), amellyel az Alhambra még a legszűkebb parkolóhelyekre is könnyedén bemanőverezhető.

A tolatókamera ilyenkor jól áttekinthetően jeleníti meg a jármű mögötti területet, a vezető így mindenkor pontosan tudja, hová irányítja autóját. Semmiképpen sem lebecsülendő biztonsági tényező egy olyan autótól, amely a tágas méretek és a magas színvonalú biztonság jegyében született.

Az extrafelszerelésként kapható panoráma-napfénytető a hagyományos tolótetőknél mintegy 300 százalékkal nagyobb nyílást kínál, míg a Climatronic kétzónás automatikus légkondicionáló az utastér minden részén optimális klímáról gondoskodik. Az oldalsó tolóajtók és a csomagtér-ajtó mozgatását kívánságra elektromos motorok végzik.

Az extraként rendelhető, kettős tengelykapcsolós DSG sebességváltó manuális üzemmódjában a kormánykerék kapcsolóbillentyűivel illetve a váltókarral egyaránt kezelhető. A vezető azonban az automata üzemmóddal bármikor a technikára bízhatja a kapcsolások feladatát.

A hagyományos kézifékkart a még bőségesebb térkínálat szolgálatában a tervezők az elektromos rögzítőfék gombjával váltották fel, mégpedig a stílusos dizájn szem előtt tartásával. Az emelkedő-asszisztens (Auto-Hold) funkcióval kiegészített, opcionális vonóberendezéssel még a nagy össztömegű utánfutók is biztonságosan vontathatók, még ha meredek emelkedőn is kell újraindulni velük.

Már az Alhambra alapkivitelének biztonsági felszereltsége is aligha hagyhat kívánnivalót maga után, amely az utasoldali térdlégzsákkal együtt összesen hét légzsákot, illetve a hátsó ajtók gyerekzárjait is magában foglalja. A blokkolásgátló (ABS) és az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) szintén az alapfelszereltséget gazdagítja, akárcsak az elektronikus vészfékrásegítő, a vontatmány-stabilizáló és a gumiabroncs-nyomásellenőrző berendezés.

Vonzó karosszériája alatt az Alhambra egészen a legapróbb részletekig a legkorszerűbb technikát rejti. Kezdve mindjárt motorpalettájával, ahol minden TSI- és TDI-erőforrás közvetlen befecskendezéssel és turbófeltöltéssel működik. A TSI-motorok 110 kW/150 LE és 147 kW/200 LE, míg a TDI CR aggregátok 103 kW/140 LE illetve 130 kW/177 LE teljesítménnyel sorakoznak a programban.

A további gazdaságosságnövelő műszaki megoldások között szerepel például az automatikus motorleállítás és -indítás (Start-Stop System) (a 2.0 TSI/200 LE kivételével), valamint a jármű mozgási energiáját részben elektromos energiává alakító, fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálás (rekuperáció) rendszere.

E korszerű technika mindenkor intenzív vonóerő mellett gondoskodik a lehető legmagasabb fokú gazdaságosságról. A 100 kilométerenként mindössze 5,5 literes átlagos üzemanyag-fogyasztásával és kilométerenként csupán 143 gramm széndioxid-kibocsátásával a SEAT Alhambra 2.0 TDI (103 kW/140 LE) valóban mércéül szolgálhat kategóriájában. Az Alhambra TDI CR mindemellett az SCR-rendszert (szelektív katalitikus redukció) is tartalmazza, amellyel világszerte az egyik legtisztább üzemű egyterűnek számít.

Képzelje el az ideális többcélú egyterűt! Majd idézze fel újra, ám immár továbbfejlesztve. Mindennek szellemében nem kevesebbet tűztünk ki célul, mint újradefiniálni az autó fogalmát e kategóriában. Pontosan ezért készül a SEAT Alhambra olyan figyelemre méltó műszaki megoldások egész sorával, amelyek alapvetően megkülönböztetik vetélytársaitól.

A SEAT Alhambra megalkotásakor egyértelmű célt fogalmaztunk meg magunk számára: olyan autót kívántunk készíteni, amely minden tekintetben harmonikusan illeszkedik tulajdonosa életstílusához. Pontosan ez az, amit mi a többcélú egyterű fogalma alatt értünk.

Ezért kapott a SEAT Alhambra egészen újszerű és innovatív ülésrendszert, amit Easy-Fold névre kereszteltünk, s amely szinte korlátlan lehetőségeket rejt az utasok és csomagjaik lehető legoptimálisabb elhelyezése és szállítása terén. E különösen intelligens sokoldalúságnak köszönhetően Ön 2430 liternyi utasteret variálhat egyéni igényei szerint.

A SEAT Alhambra Style telis-tele van jó ötletekkel. Többnyire egyedül autózik? Olyan utasülést is kínálunk, amely egyszerűen kisasztallá alakítható. Több napfényre vágyik? Nyissa ki hatalmas panoráma-napfénytetőnket. Netán rossz minőségű útra számít? Ne aggódjon, a SEAT sportos futóműve e feladatot is tökéletesen megoldja majd.

Hosszú autópálya-szakaszok jellemzik útját? Semmi probléma, a sebességszabályzó mindenkor pontosan tartja a megadott tempót, a már alapkivitelben beépített nyolc hangszóró pedig színvonalas zenei aláfestéssel szolgál. Sötétben, rossz látási viszonyok között vagy sűrű ködben hatékony ködfényszórók segítik a látást, kanyarodófény-funkciójuk révén pedig oda világítanak, ahová éppen szükséges.

Mindig felfedezhető egy-egy újabb elismerésre méltó részlet. Elegendő például az olyan igényes megoldásokat említenünk, mint az elektromos mozgatású hátsó tolóajtók, az automatikus parkolássegítő rendszer vagy éppen a tolatókamera. Az intelligencia valódi bizonyítékai.
Szólj hozzá a cikkhez
Forrás: ALHAMBRA
Címkék - SEAT, Alhambra, család, autó, kocsi, egyterű, Easy-Fold
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-10-03 07:55:40
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü