Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Elkészült a százezredik autó az Audi tavaly, több mint 900 millió eurós beruházással elindított új győri járműgyárában, közölte az MTI-vel csütörtökön az Audi Hungaria Motor Kft. - Autók magazin
részletek »

Elkészült a százezredik autó az Audi új gyárában

Autós Magazin, ahol a központi téma az autó. Autók, gépkocsik, hírek érdekességek, újdonságok, tesztek az autózás világából, érdekes témák, új modellek, tuningok és autók minden mennyiségben.
Autók magazin
Itt vagy: Autók magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Elkészült a százezredik autó az Audi új gyárában
Elkészült a százezredik autó az Audi új gyárában
Elkészült a százezredik autó az Audi tavaly, több mint 900 millió eurós beruházással elindított új győri járműgyárában, közölte az MTI-vel csütörtökön az Audi Hungaria Motor Kft.
A társaság tavaly június óta gyárt itt több típust; a százezredik darab egy Audi S3 Limousine, amely az Egyesült Államokban talált gazdára.

Emlékeztettek arra: a modellek iránti nagy keresletnek köszönhetően a vállalat augusztusban bevezette a harmadik műszakot a járműgyártásban.


Ez a darabszám is "bizonyítja, hogy beruházásunk a győri járműgyártásba helyes döntés volt" - idézi a közlemény Thomas Faustmannt, a társaság ügyvezető igazgatóját, míg Gerd Walker járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatót idézve azt emelik ki, hogy az új generációs TT sorozatgyártásának elindulása és a harmadik műszak bevezetése óta a járműgyár teljes fordulatszámon dolgozik. Ennek köszönhetően az Audi Hungaria éves termelési kapacitása 160 ezerre emelkedett. A járműgyártásban több mint 3000 munkatárs dolgozik.
Hirdetés

A győri székhelyű Audi Hungaria Motor Kft., az Audi-konszern tagja, az Audi- és Volkswagen-konszern központi motorszállítója. Tavaly a vállalatnál 1 millió 925 ezer 636 motor és 42 ezer 851 jármű készült. Az Audi Hungaria évek óta Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, és az ország legnagyobb exportőreinek egyike.

A március közepén nyilvánosságra hozott adatok szerint az Audi Hungaria Motor Kft. a 2012-es, 5,282 milliárd euró után tavaly hat százalékkal magasabb, 5,588 milliárdos árbevételt produkált. A társaság az előző évi 1,038 milliárd után 2013-ban 968 millió eurót fordított a magyarországi gyártóhely fejlesztésére. A két évtizeddel ezelőtti indulás óta így összesen 6,735 milliárd euró beruházást hajtottak végre Győrben.

A magyarországi leányvállalat tavalyi árbevételének háromnegyedét a motorgyártás hozta, az idén viszont jelentősen emelkedik a kész járművek részesedése, miután megháromszorozza autógyártását a győri gyár. A 2013. évi 42 ezer 851 után akkor még azt tervezték: több mint 10 ezer jármű készül az üzemben. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Audi,autó,kocsi,gyár,Győr,csarnok,készül,TT
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-09-11 15:12:16
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü