Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A közép-európai régió négy országa autósainak 67 százaléka jól tájékozottnak tartja magát a gépjármű-biztosítások terén, de 91 százalékuk rendelkezik csak kötelező gépjármű-felelősségbiztosí - Autók magazin
részletek »

A lengyel, szlovák, cseh és magyar autók 9 százalékának nincs kötelezője egy felmérés szerint

Autós Magazin, ahol a központi téma az autó. Autók, gépkocsik, hírek érdekességek, újdonságok, tesztek az autózás világából, érdekes témák, új modellek, tuningok és autók minden mennyiségben.
Autók magazin
Itt vagy: Autók magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A lengyel, szlovák, cseh és magyar autók 9 százalékának nincs kötelezője egy felmérés szerint
A lengyel, szlovák, cseh és magyar autók 9 százalékának nincs kötelezője egy felmérés szerint
A közép-európai régió négy országa autósainak 67 százaléka jól tájékozottnak tartja magát a gépjármű-biztosítások terén, de 91 százalékuk rendelkezik csak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) - közölte felmérése eredményét a Generali PPF Holding az MTI-vel.
A négy közép-európai ország - Lengyelország, Szlovákia, Csehország és Magyarország - Generali-érdekeltségeit összefogó biztosítói holding kutatása kiterjedt Ausztriára is.

A felmérést a felnőtt internetezők körében végezték, a megkérdezettek száma négyezer volt.

Az autótulajdonosok több mint 64 százaléka napi szinten használja gépjárművét, további 25,7 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy heti rendszerességgel, míg 7,5 százalékuk havi pár alkalommal ül a volán mögé.
Hirdetés

A magyar autósok közül a legtöbben - a válaszadók 31,4 százaléka - évi 5-10 ezer kilométert tesznek meg kocsijukkal. Ez jellemző a többi országra is, kivéve Ausztriát, ahol sokkal nagyobb az éves futásteljesítmény.

A régió autótulajdonosainak 91 százaléka rendelkezik csak kötelező biztosítással, 9 százalékuk nem köti meg a törvényileg előírt biztosítást.

A casco biztosítások még kevésbé elterjedtek: csupán a válaszadók 36 százaléka kötött ilyet autójára, annak ellenére, hogy 60 százalékuk ismeri a lehetőséget. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - autó, felelősség, biztosítás, kgfb, kocsi, felmérés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-11-05 07:08:30
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü