Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentrálnak a világ autógyártói a következő időszakban: a cégek hatvan százaléka tervez bővítést egy éven belül - derül ki az EY legfrissebb globális - Autók magazin
részletek »

A hazai autógyártók hatvan százaléka bővítést tervez

Autós Magazin, ahol a központi téma az autó. Autók, gépkocsik, hírek érdekességek, újdonságok, tesztek az autózás világából, érdekes témák, új modellek, tuningok és autók minden mennyiségben.
Autók magazin
Itt vagy: Autók magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A hazai autógyártók hatvan százaléka bővítést tervez
A hazai autógyártók hatvan százaléka bővítést tervez
A növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentrálnak a világ autógyártói a következő időszakban: a cégek hatvan százaléka tervez bővítést egy éven belül - derül ki az EY legfrissebb globális iparági felméréséből, amelynek eredményét kedden juttatta el az MTI-nek.
A közlemény idézi Heinczinger Róbertet, az EY partnerét aki fontos kérdésnek nevezte, hogy a magyarországi autóipar milyen szinten részesedik majd ebből a globális növekedésből.

Az egyértelmű, hogy Magyarországon is bővülésre lehet számítani, de ennek mértéke elmarad majd az ázsiai és amerikai piacokétól - tette hozzá.
Hirdetés

A felmérés szerint - amelyben több mint 170 autóipari döntéshozót kérdeztek meg - jelentősen nőtt a globális piacokba vetett bizalom. A megkérdezettek 61 százaléka úgy véli, hogy javul a gazdaság teljesítménye nemzetközi szinten. Kétharmaduk 1-3 százalékos globális GDP-növekedéssel számol, egyötödük szerint pedig a 3 százalékot is meghaladhatja a bővülés mértéke.

Az EY felméréséből kiderül az is, hogy a növekvő bizalom a cégek terveiben is megmutatkozik: a válaszadók 59 százaléka tervez munkahelyteremtést egy éven belül, 61 százalékuk mondta azt, hogy a növekedést tekinti elsődleges célnak a következő 12 hónapban.

Az autóipari cégek mintegy negyven százaléka tervez akvizíciót egy éven belül. A felvásárlások elsődleges indokaként piaci részesedésük növelését jelölték meg a döntéshozók. A nemzetközi befektetések célpontja India, Kína, Brazília, az Egyesült Államok és a Dél-Afrikai Köztársaság lesz - derül ki az EY globális felméréséből.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - autó, kocsi, gyár, cég, bővítés, növelés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-02-06 07:48:13
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü