Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Spanyolországba költöztetik a Citroën egyik kulcsmodellje, a C3 Picasso gyártását a PSA Peugeot Citroën nagyszombati gyárából - közölte a konszern párizsi központjának megerősítésére hivatko - Autók magazin
részletek »

A Citroën C3 Picasso modelljének gyártását Spanyolországba költöztetik

Autós Magazin, ahol a központi téma az autó. Autók, gépkocsik, hírek érdekességek, újdonságok, tesztek az autózás világából, érdekes témák, új modellek, tuningok és autók minden mennyiségben.
Autók magazin
Itt vagy: Autók magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A Citroën C3 Picasso modelljének gyártását Spanyolországba költöztetik
A Citroën C3 Picasso modelljének gyártását Spanyolországba költöztetik
Spanyolországba költöztetik a Citroën egyik kulcsmodellje, a C3 Picasso gyártását a PSA Peugeot Citroën nagyszombati gyárából - közölte a konszern párizsi központjának megerősítésére hivatkozva a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági-közéleti lap csütörtökön.
A szlovák lap értesülése szerint a Citroën C3 Picasso modelljének gyártását, amely a PSA nagyszombati gyárában készült gépkocsik mintegy harmadát teszi ki, a spanyolországi Zaragozába, a General Motors helyi Opel gyárába költöztetik át 2016-tól.


A gyártás átköltöztetésének hátterében a PSA és a General Motors között tavaly megkötött együttműködési megállapodás áll.
Hirdetés

A Citroën C3 Picasso modellje a PSA nagyszombati gyárában készülő három kulcsmodell egyike, tavaly Nagyszombatban 55 ezer darab készült belőle. Az autógyár gyártósorairól a tavalyi évben összesen 285 ezer gépkocsi gördült le.

A HN úgy tudja: a C3 Picasso gyártásának elköltöztetése nem von maga után elbocsátásokat, ugyanis a felszabaduló gyártókapacitást más, vélhetően egy Opel modell gyártásával foglalják le. Ezt az értesülést a PSA nagyszombati gyárának vezetése egyelőre nem kívánta kommentálni.

A PSA 700 millió eurós beruházással épült nagyszombati gyárában 2006-ban indult meg a sorozatgyártás. A gyár éves gyártókapacitása mintegy 300 ezer gépkocsi, a cég Nagyszombatban mintegy 3200 alkalmazottat foglakoztat. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - spanyol, autó, gyár, költözik, Citroën, C3, Picasso, Nagyszombat
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-10-04 07:48:26
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü